Lidt om OUZO

ouzomini.jpg (12412 bytes)Rygtet ville jo vide at jeg blot fulgte med herned for at sidde på en taverne og drikke Ouzo. De realitets søgende vil vide at dette ikke er helt i overensstemmelse med sandheden, men lidt Ouzo har vi da smagt.

Ouzo er som det vil være de fleste bekendt en anis (og fennikel-frø) krydderet brændevin hovedsageligt anvendt som aperetif og som tilbehør til fiskeretter. Ouzo er i familie med den franske pastis, såsom Pernod og Richard, de franske varianter er som oftest sødere og kraftigere krydderet. Det mærkes på tungen lidt som hvis man har spist for mange Kongens brystsukker.

De græske typer er generelt mere sprittede, og knap så fyldige i anis smagen. Der er dog store individuelle forskelle, og nogle minder en del om de franske. Ouzo drikke sædvanligvis i små slanke glas evt. med en isterning. Det er ikke udbredt at komme vand i, og de der gør blander sjældent mere end een del vand i.

De bedste typer siges at komme fra byen Mytilini, hovedbyen på Lesbos (som også kaldes Mytilini), som for eksempel Mini her ved siden af.

Lesvos Ouzo

Det er meget almindeligt at få en 2 dl flaske hvis man bestiller Ouzo på en restaurant. Dem har vi samlet nogle af, på denne måde er det lettere at smage flere forskellige slags. For at undgå beskyldninger: Bemærk venligst størrelsen af helflasken i baggrunden.

Se min julekalender!

 

http://www.lmo.dk/loutsa

Senest opdateret: 21/12-1998.